Noutăți despre taxa de drum pentru Ungaria

google translate
Câte ceva despre… Google Translate
24 ianuarie 2018
Am dat în judecată CJAS și am câștigat! (I)
4 februarie 2018

Noutăți despre taxa de drum pentru Ungaria

Pe fluxul de știri în limba română al agenției ungare de presă MTI a apărut un articol despre faptul că vinietele judeţene şi naţionale anuale achiziţionate pentru 2017 sunt valabile în Ungaria până miercuri, 31 ianuarie, la miezul nopţii. Am preluat aici știrea cu acest reminder despre vinietă, întrucât clienții mei persoane fizice, precum și o mulțime de firme de transport, călătoresc foarte des în Ungaria, în interes personal sau în interes de afaceri, ocazie cu care folosesc autostrăzile din țara vecină.

Știu asta deja din numărul de amenzi pe care aceștia îi primesc din cauză că intră pe autostrăzile ungurești fără plata vinietei, ceea ce duce întotdeauna la aplicarea unei amenzi. O parte dintre cei amendați încearcă să conteste amenzile – fără niciun rezultat, de regulă. Unde mai pui că se cheltuiesc bani și pentru traducerea corespondenței cu autoritățile maghiare, ca mai apoi amenda să trebuiască achitată, oricum.  Treaba este clară: ai intrat pe autostradă în Ungaria, trebuie să plătești pentru ea; nu ai plătit – în mod sigur vei fi amendat! Iar dacă ați avut vinietă anuală achiziționată pentru 2017, nu uitați că aceasta este valabilă numai până miercuri, 31 ianuarie, la miezul nopții.

2018 aduce noi secțiuni de drum cu plată

Deşi anul acesta taxele de drum nu au fost majorate, au fost introduse noi secţiuni pentru care şoferii trebuie să plătească. De exemplu, partea a doua a centurii de ocolire a localităţii Csorna (M85) din judeţul Győr-Moson-Sopron, precum şi porţiunea M35 dintre Debrecen şi Berettyóújfalu din judeţul Hajdú-Bihar.

60 de minute pentru a cumpăra vinietă

În 2018 mai intră în vigoare o serie de modificări importante în ceea ce priveşte circulaţia pe reţeaua de autostrăzi şi drumurile rapide din Ungaria. Una dintre ele este aceea că dacă cineva intră pe un drum cu plată, fără să fi achitat taxa în prealabil, are la dispoziţie 60 de minute să cumpere vinieta. Un fel de timp de păsuire, adică.

Anul 2017 a fost un an-record

Tamás Bartal, preşedintele consiliului director al Autorităţii Naţionale a Plăţii Taxei de Drum (NUSZ) a declarat de curând că anul trecut şoferii au achiziţionat un număr record de 14 milioane de viniete online, în creştere cu 8 la sută faţă de anul precedent, ceea ce a însemnat încasări de 69 de miliarde de forinţi, faţă de cele 64 de miliarde raportate în 2016. Oficialul a menţionat că a crescut semnificativ interesul faţă de vinietele online judeţene, în 2017 fiind vândute 1,7 milioane de astfel de tichete, cu 200 de mii mai multe decât în 2016.

Viniete online puteți achiziționa în primul rând de pe pagina de internet a autorității, care este aceasta. Există mai multe pagini de internet unde se poate face asta, dar pe acelea mai aveți de achitat și un mic comision (sau chiar unul mai mare). Informații în limba română despre vinietele pentru Ungaria găsiți aici.

Conduceți cu grijă și să aveți drum bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *