Adăugat în Blog

Cum le reușesc pe toate? Păi, nu o fac!

Dar reușesc să fac foarte multe, destul de multe, datorită unei organizări foarte bune și a faptului că sunt destul de disciplinată. Să vă spun mai multe…


Sunt destul de multitasking și mi-am și format, de-a lungul anilor, un anumit mod de lucru.

Mai ales când lucrezi de acasă, trebuie să fii foarte disciplinat(ă) pentru ca ziua să nu se scurgă într-un mod dezorganizat, să nu mai știi când este timpul pentru muncă și când este timpul liber, când începe și când se termină acestea două.

Pe vremuri mai lucram alandala, ziua, seara, noaptea. Acum nu o mai fac!

Mă trezesc dimineață și mă apuc de treabă și lucrez până la o anumită oră, în funcție de cât de mult am de lucru și de cât de devreme m-am trezit în ziua respectivă. Însă seara eu NU mai lucrez. Iar noaptea EU DORM. (Nici nu m-aș mai putea concentra seara, am îmbătrânit.)

Și mai am un secret: în timp ce lucrez, eu rezolv și treburile de prin casă. Este unul dintre motivele pentru care îmi place work from home.

Cum așa?

Păi, când fac o pauză, dat fiind că nu mă aflu la un birou, ca să ies la o țigară și o bârfă cu colegii, eu merg și mai fac ceva prin casă. Bag la spălat, încarc mașina de vase, scot vasele curate din ea. Pun la loc câteva lucruri. Și mai ales… gătesc. 

Iar în asta îmi este de super, mega ajutor multicookerul și air fryerul. Nu exagerez dacă zic că le folosesc cam zilnic, pentru că eu chiar gătesc zilnic sau aproape zilnic. Adică nu gătesc eu… de cele mai multe ori o face multicookerul sau air fryerul. Mi-au schimbat cu adevărat viața, pentru că găteam zilnic și înainte să le am, însă trebuia să mă întrerup de mai multe ori ca să amestec în oală sau să verific ce se întâmplă în cuptor. Sau să iau o pauză mai lungă pentru a pregăti cap-coad prânzul.

Numai dacă mă gândesc la săptămâna aceasta… am făcut sos bolognez pentru paste, ciorbă de cartofi, supă de mazăre, chilli con carne, orez cu ciuperci, ceafă de porc slow cook, cartofi fierți, pulpe de pui, ștrudel cu dovleac…

Aș fi reușit oricum? Cu siguranță da, sau cel mai probabil da, dar cu mai mult efort.

Work smarter, not harder!

Pentru toți cei care lucrați în home office și deci ar cam trebui să mâncați ceva gătit acasă… aceste două aparate jur că vă vor schimba viața! Mie îmi place să gătesc, dar chiar și așa mă bucur când aparatele acestea fac treaba în locul meu… dacă nu vă place în bucătărie, cu atât mai mult vă recomand să investiți în astfel de aparate.

Modelul exact de multicooker pe care-l am: aici

Modelul exact de air fryer pe care-l am: aici 

Thank me later.

Cine mai profită la maxim de aparatele astea – sau de altele? Scrieți în comentarii.