Adăugat în Blog

10 ani de traduceri = ochi mult mai slabi!

a&d optic shop

Am 34 de ani și lucrez zi de zi în fața calculatorului încă de la vârsta de 18 ani. Da, ați calculat bine, am aproximativ 16 ani de vechime în „câmpul muncii” – ca să folosesc un termen mai demodat! Și mai parte din acești 16 ani i-am petrecut în fața monitorului, pe un scaun de birou, cu ochii atent țintuiți spre ecran. Nu puteam scăpa fără ochelari! Adevărat că au fost perioade când am lucrat mai mult pe teren (pe vremea când eram la ziarul maghiar Nyugati Jelen sau când am fost realizator de emisiuni tv la TVR Timișoara) – dar totuși!

 

timea laslavic
Eu, în clasa I. Aici, fără ochelari

În acești 16 ani majoritatea timpului am clămpănit la tastatură cu ochii ațintiți spre lumina albastră și extrem de nocivă a monitorului. Fiecare profesie vine cu anumite dezavantaje – este clar. Dacă ești doctor, ești printre altele expus unei multitudini de boli; dacă ești constructor, stai mult în frig sau în soare; dacă ești pilot, te expui major și radiațiilor solare; în fine, sunt doar câteva exemple. Ideea este că da, știam încă de la început că profesiile alese – acelea de jurnalist și traducător – vin la pachet cu faptul că odată cu trecerea timpului, sănătatea mea oculară va avea de suferit.

bufnita
   Eu, acum. Cu ochelari

Multă vreme nu am observat că am probleme cu vederea – ochii s-au stricat treptat și nu îmi dădeam seama că ceva nu este în neregulă. Descoperirea am făcut-o atunci când am probat – din joacă – ochelarii cuiva. Brusc imaginea din fața mea a devenit… HD, iar până atunci eu vedeam la calitate de VHS (ca să folosesc termen din televiziune)! M-am dus la un control, dar nu am fost prea informată/atentă și nu am făcut-o la un oftalmolog, ci am crezut că este suficient să merg la un optician.

Ochelarii pe care i-am primit i-am purtat și au fost în regulă (sau cel puțin așa mi s-a părut), însă a doua pereche, făcută după un an, nu a mai fost reușită și nu am mai purtat ochelarii. Am făcut apoi o altă pereche, și culmea, nici cu aceia nu m-am putut obișnui, astfel că nici pe aceea nu i-am purtat. (Bani aruncați pe fereastră…) Una peste alta au trecut vreo 3 ani (!) în care eu nu am mai purtat deloc ochelari, deși ar fi trebuit, lucru care mi-a agravat situația. Și nu puțin. Mult.

Așa se face că disperată să ajung în sfârșit la un magazin de optică bun, unde să fiu consultată și de un medic oftalmolog, am întrebat în stânga și în dreapta și am ajuns la A&D Optic Shop din Timișoara. Bine am făcut!

A&D Optic Shop

În sfârșit am ochelari buni!

Mi-a plăcut din primul moment acest magazin. Se află chiar în centrul orașului, este amenajat foarte frumos (asta contează mult pentru mine!), iar personalul este foarte amabil. Echipa este formată atât din optometriști, cât și din medici,  astfel în fiecare marți și joi la A&D Optic Shop veți găsi și un medic oftalmolog. Au și un orar prelungit, astfel se poate merge la ei și după ce termină omul treaba la job. Întotdeauna au și promoții. Dispun de aparatură de ultimă generație, iar întreaga gamă de lentile oferite beneficiază de certificate de calitate și de garanţie.

Am fost consiliată în toate aspectele și astfel am ales lentile care să îmi asigure nu doar o vedere bună, ci și o protecție maximă a ochilor. Nu am încă o poză frumoasă cu noii mei ochelari, dar voi avea – iar într-un articol viitor vă voi povesti despre ce lentile am ales împreună cu specialiștii de la A&D Optic Shop.

Aveți grijă de voi și de sănătatea ochilor voștri!

A&D Optic Shop