Adăugat în Blog

Te-ai gândit vreodată să îți faci niște fotografii profesionale?

foto

Dacă nu te-ai gândit, poate că ar trebui să o faci! Dacă ești pe cont propriu, dacă ai o afacere, dacă ești freelancer, și mai ales dacă ai un brand personal, cu siguranță ar trebui să te gândești! Dacă ai un website sau un blog, de asemenea. Și chiar și numai așa, pentru tine, pentru bucuria ta proprie… O dată la ceva timp, eu îmi fac niște poze noi, la fotograf – hai să vă spun, de ce!


Al doilea din stânga: străbunicul meu, Győri Sándor (născ 1903, la Debeljača)

Strămoșii noștri făceau fotografii extrem de rar, însă atunci când se întâmpla asta, fotografiile rezultate erau, de regulă, unele realizate la fotograf, în studio, astfel că sunt de o frumusețe deosebită!

hungaria
Stră-străbunica mea, Hencz Erzsébet (născ. Wolf, 1885, Becicherecu Mic)
hungaria
(verso fotografie)

În familia mea există foarte multe poze vechi care au fost făcute în studio, dar și unele făcute în curtea caselor, în fața lor, pe stradă. Asta pentru că, din câte am înțeles, exista obiceiul ca fotografii să mai și cutreiere satele. Deci poze se făceau și pe teren. Nu toată lumea avea timpul necesar sau posibilitatea să se deplaseze până într-un studio din oraș.

Ador aceste poze!

Astăzi, noi facem poze cam… non-stop – telefonului mobil (cu aparat încorporat) este mereu în buzunarul nostru, în mâna noastră. Facem poze… în prostie, dar dacă este să fim sinceri, câți dintre noi au niște fotografii ca lumea? Ca cele făcute de un fotograf profesionist?

Pentru fotografii cu adevărat bune, apelați la un fotograf!

Niște fotografii realizate alandala nu se compară nu niște fotografii realizate de un fotograf profesionist, indiferent că pozele sunt făcute în locații din aer liber sau în studio.

De obicei, le spun clienților să considere ședința foto un moment-cheie în brandingul personal. Să o trateze ca pe o investiție, nu o cheltuială. O ședință foto bine executată va contribui la succesul tău și îți va aduce clienți.

Manuela Ciugudean, coach de branding personal

Primele mele fotografii de brand personal mi le-am făcut în urmă cu nouă ani, în 2013, cu Liza Vicol Günther. Nu prea știam eu ce fac, nu prea știam cu ce se mănâncă un brand personal… Dar aveam deja un website și simțeam nevoia să am acolo și niște fotografii bune. Pe vremea aceea mă ocupam și de handmade, așa că pozele au fost binevenite și în acest sens.

Am folosit enorm de mult acele fotografii – pentru website-uri, pentru social media, pentru diversele materiale care au apărut cu mine, în presă; interviuri, de exemplu. A fost extraordinar să am mereu la îndemână niște poze bune! Oricând mi se cerea o fotografie… Da, am, vă trimit, o secundă! Ce bine a fost.

În 2020, după ce am slăbit aproape 20 de kg, am făcut noi poze, pentru că simțeam nevoia de niște fotografii noi, proaspete – și am și vrut să mă cadorisesc cu asta după ce am trecut și printr-o intervenție chirurgicală. Am lucrat cu Camelia Popescu-Rangu, în aer liber. Poza care se regăsește pe prima pagină a acestui website este una realizată atunci.

Acum, în 2022, am plătit o nouă ședință foto, căci – așa cum i-am zis și Cameliei – „consumasem” deja toate pozele de la shootingul precent. Le-am tot folosit și răsfolosit, aveam nevoie de poze noi, așa i-am spus. De data aceasta, am lucrat în studio – a fost o experiență nouă, foarte interesantă!

Dacă aveți nevoie de un shooting foto, în Timișoara v-o recomand cu drag pe Camelia Popescu-Rangu. Ea este exact pe gustul meu și îmi place foarte, foarte mult felul în care prelucrează apoi pozele – nu prea mult, doar atât cât trebuie, astfel încât în fotografiile primite să nu arăți ca din ceară, ci ca un om normal, cu riduri, cu una-alta. O găsiți aici.

De fiecare dată am ales să fac nu numai poze serioase, ci și unele mai jucăușe – așa, mai mult pentru mine. Poate fi și un boost de încredere, vă recomand!

Pentru tips & tricks cu privire la cum să îți planifici o ședință foto de brand personal, vă recomand să intrați pe pagina web a Manuelei Ciugudean, coach de branding personal, și să vă descărcați (gratuit) materialul "Ședință foto pentru brand personal". www.manuelaciugudean.ro