Adăugat în Blog

Prezentă la Zilele Culturale Maghiare din Timișoara!

timea laslavic

Anul acesta am participat la Zilele Culturale Maghiare de la Timișoara! A fost cea de-a doua ediție a acestei serii de evenimente organizate de Asociația Bastion. Pentru trei zile biroul meu s-a mutat în centrul Timișoarei. Pe toți cei care au dorit să mă întâlnească, să mă cunoască sau să îmi solicite o lucrare de traducere, i-am așteptat la standul meu din imediata apropiere a Pieței Operei. Vineri, sâmbătă și duminică la Biroul de Traduceri Timea Laslavic am avut cafea, prăjituri și surprize!

traduceri maghiara timisoara

Ce am vrut eu cu acel stand?

A fost întrebarea de pe buzele multor persoane. Sinceră să fiu m-a mirat întrebarea! Credeam că este evident că în cadrul târgurilor de acest fel cei care își fac standuri vin acolo fie să vândă ceva, fie ca să se promoveze. Prin prezența mea am dorit să fac cunoscute serviciile pe care le ofer și nu în ultimul rând să ofer o oportunitate prietenilor, cunoștințelor și clienților de a mă întâlni, pur și simplu, la o cafea. Am targetat în primul rând membrii comunității maghiare care au venit la Zilele Maghiare (organizatorii spun că au fost 35 000 de participanți), dar au oprit și o mulțime de români pentru a-mi cere cărți de vizită și a mă întreba de traduceri medicale în special.

szovegkovacs timea laslavic

Așa cum am anunțat, a fost vorba pur și simplu despre a-mi muta biroul în stradă. Efectiv am luat de acasă masa și scaunul, respectiv, lampa de birou, imprimanta, bibliorafturile etc. și câteva decorațiuni din micul meu home office, și m-am făcut comodă în centrul Timișoarei. Am realizat un roll-up, am tipărit pliante și cărți de vizită pentru a le oferi celor interesați. Și chiar am lucrat în cele trei zile cât am stat în stradă (chiar dacă a fost cam frig), nu am stat degeaba!

Cafea, prăjituri și sirop de zmeură în biroul din aer liber

Am adus chiar și un filtru de cafea pe strada Mărășești, acolo unde mi-au fost repartizați 9 metri pătrați prin contractul cu Asociația Bastion. Am servit curioșii și cu sirop de zmeură și prăjituri. Dimineața apăsam pe butonul de la aparat și deja miroasea a cafea proaspătă în micul meu birou din aer liber, acolo unde se pare că am reușit să aduc atmosfera unui mic birou, un feeling de „acasă”. Așa mi-au spus cei care au trecut pe la mine: prieteni, amici, cunoștințe, foști și actuali clienți, colaboratori.

philips cucina cavea

Pălincă veche, de 34 de ani

Am pregătit și o tombolă cu un premiu special. În 1983, în anul nașterii mele tatăl meu a făcut o pălincă pe care a pus-o apoi la păstrare pentru când o avea loc nunta mea. Pălinca aceea chiar a fost servită la nunta care a avut loc în 2015. Este o tradiție în Banat. Pentru târgul din cadrul Zilelor Maghiare am primit o jumătate de litru și am oferit pălinca premiu la tombola pe care am realizat-o trecând pe câte o fițuică numele tuturor celor care mi-au vizitat standul și au realizat o fotografie selfie cu mine. Până duminică seara borcanul s-a umplut, iar extragerea am făcut-o la ora 20. Câștigător a ieșit Florin Marinescu.

Albumul cu fotografiile poate fi vizionat aici. (Trebuie spus că nu toată lumea a dorit să facă poze, unii au ceva împotriva fotografiilor în general, alții au „alergie” la selfie-uri, alții nu doreau să apară pe Facebook etc. Eu am respectat dorința lor, dar nu am refuzat participarea la tombolă).

palinka palinca

Duminică mi-a fost alături și Melánia de la Szövegkovács

În cadrul colaborării pe care o am cu Farkas-Ráduly Melánia de la Szövegkovács, duminică după-masă am avut la stand și un mic quiz de ortografie. Melánia a pregătit niște foi cu o întrebare de ortografie, iar toți cei care au răspuns corect au participat la o tombolă. De data aceasta premiul a fost o carte de reportaje: Hol vagytok, temesvári magyarok? (Unde sunteți, timișoreni maghiari?). Volumul ne-a fost pus la dispoziție de Uniunea Jurnaliștilor Maghiari din România (MÚRE).  În unele momente micul nostru stand a devenit aproape neîncăpător. Cartea a câștigat-o o doamnă din Zenta/Serbia:  Szép Judith.

laslavic timea farkas-raduly melania

zilele culturale maghiare timisoara

tar moniker

Despre Zilele Culturale Maghiare din Timișoara

Prima ediție a fost un mare succes în 2016. Anul acesta șirul de evenimente din cadrul celei de-a doua ediții a avut loc în perioada 22-24 septembrie 2017. Zilele Culturale Maghiare din Timișoara sunt organizate de Asociația Bastion, al cărei președinte este Tamás Péter, consulul onorific al Ungariei la Timișoara.

zilele culturale maghiare din timisoara

Mie mi-a plăcut la Zilele Culturale Maghiare din Timișoara și consider că a meritat efortul. Am amenajat micul meu birou printre standurile artizanilor de pe strada Mărășești, acolo unde au avut câte un stand de prezentare printre altele și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, Serviciul de Ajutor Maltez în România – Filiala Timișoara, Liceul Teoretic „Bartók Béla” din Timișoara.

Să ne revedem cu bine la anul – nu știu încă dacă voi avea un stand, dar cu siguranță voi fi prezentă la evenimente!